Kotkan Sapokassa pidetään muutaman kerran vuodessa kalamarkkinat . Niillä on mukava, koska markkinoilta löytää tuotteita, joita ei saa muualta. Paikkakunnan erikoisuuksia ja ihan tavallista tuoretta ruokaa, kuten silakoita.
Jos ollaan ihan rehellisiä, en ole koskaan ostanut silakkaa, vaikka olen asunut meren äärellä jo kolme vuotta. Tänään korjasin tämänkin asian, eli ostin yhden annoksen silakoita huiman 1€ hintaan! (ostin myös paistinpannun, joten pääsin paistamaan ne) Tätä halvempaa ruokaa on todella vaikea löytää. Lisäksi silakka on oikeaa Superfoodia kaikkine ravinteineen ;)
Päivn ehdottomasti huimin tuttavuus oli hylje.
Olen nähnyt hylkeitä ainoastaan televisiossa, mutta tänään tapasin sellaisen paistettuna ja turkiksena. Kymen Keittiömestarit ry maistattivat hylkeen paistia. Urheasti otin palan ja koin elämyksen. En ole koskaan maistanut vastaava makua: tosi vahva riistan maku, vähän maksamainen ja lisäksi liha maistui kalall???. Makuun varmasti tottuisi, jos olisi aloittanut syömisen viisivuotiaana, mutta näin äkkiseltään se oli aika pysäyttävä.
Viereisellä kojulla hylkeenpyytäjä esitteli hylkeen turkiksesta tehtyjä tuotteita. Turkisesta voi tehdä kaikenlaista, kuten kuvasta näkyy. Vähän aikaa juteltuamme, näytti hän muutamia pyyntikuviakin ja kertoi, mitä kaikkea metsästykseen ja ruhon käsittelyyn kuuluu.
Joka markkinoilta ostan hollantilaista juustoa tältä samalta myyjältä. On ollut hauska huomata, miten hän oppii vähitellen suomea ja tällä kertaa pystyimme tekemään ostokset täysin suomeksi.
Hyvää juustoa ja meetvurstia, suosittelen!
Kesän saariretkiä odotellessa |