keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Santalahden luontopolku

Kotkan puistoista ja poluista tuntuu tulleen tämän blogin vakioaiheita. Se johtuu varmasti siitä, että tykkään liikkua ulkona, löytää uusia paikkoja ja jakaa löydöksiäni. Näin keväällä kaikki on harvinaisen kaunista, joten ulkona liikuskelu on entistäkin mukavampaa.

Kotkan Mussalon saarella on leirintäalue, jonka takaa löytyy mukava parin kilometrin mittainen luontopolku. Polku vie vaihtelevan metsän läpi meren rantaan, jossa aukeaa hieno näköala Suomenlahdelle. Polulla luonoto vaihtelee tiuhaan: on karua kalliota, rehevää kuusimetsää ja tuulista rantametsikköä. 

Rantakalliolle päästyään ei voi uskoa, että on vain muutaman kilometrin päässä kaupungista ja Mussalon satamasta. Kalliota ja merta on silmänkantamattomiin. Voi vain maata kalliolla ja katsella pilvien lipumista. 
Metsässä kulkiessani löysin myös yhden lähteentapaisen kosteikon. Se oli aivan luonnontilainen ja siitä lähti pieni puro kohti merta. Lähde oli kuitenkin roskainen ja vesi ei vaihtunut, joten se ei vaikuttanut juomakelpoiselta. Nimesimme sen kuitenkin keijukaislähteeksi, sillä ympärillä on ilmiselvä peikkometsä :)Toinen huomattavasti lupaavampi juomapaikka on polun varressa oleva matala kaivo. En tiedä tästä juuri mitään. Paikka vaikuttaisi siltä, että siinä on ollut alunperin lammikko, johon on laitettu tuollainen kannellinen laatikko suojaksi.  Maistoin vettä, se oli makeaa (vaikka onkin ihan meren äärellä??), jäätävän kylmää ja todella hyvän makuista. Tätä vettä joisi mielellään. Yritän selvittää, mikä on kaivon tarina ja tietääkö kukaan siitä juodun.Rantakaistale, jossa rentukoita