lauantai 9. heinäkuuta 2011

Kuuman päivän suklaa

Olli Postin sekalaisista superfood-kirjoituksista innostuin tekemään pitkästä aikaa suklaata.

Ostin Savonlinnan Life:stä, trailmixin ja kaakaomassaa, Kauppatorilta tätä aivan loistavaa uuden sadon hunajaa, joka on kuulemma on tehty voikukasta.




Maistettuani, en voinut olla ostamatta :) kyselin myös siitepölyn perään, mutta sitä myyjällä ei ollut.

Lisäksi sekoitin suklaan joukkoon tuoretta chilia ja inkivääriä, sekä suojaa ja pippuria. Ajattelin, että kuuma viilentäisi ;)

  • Hunaja
  • Trailmix (poistin mantelit, en tykkää)
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Chilia
  • Inkivääriä
  • Kaakaomassaa
Laitoin kakki "mausteet" sekaisin ja hunajaa perään, sulatin suklaan vesihautteessa, sekoitin ja annoin seistä pari tuntia. Tällä tavalla maut liukenevat hunajaan ja kaakaohon. Tavallisesti olen "laimentanut" tiukkaa suklaan makua kookosöljyllä, mutta tällä kertaa sitä ei ollut matkassa, joten laittamatta jäi.

Lopputuloksena oli mukavan mausteista suklaata, joka maistui yllättävän pehmeälle.