tiistai 19. huhtikuuta 2011

Ulos! Aurinko paistaa jo!

Aurinko on paistanut nyt monta päivää ja olen ottanut lippiksen käyttöön. Tuntuu ihan kesältä, vaikka ei kovin kuuma olekaan vielä. Minulle aurinkoinen sää merkitsee paljon enemmän kuin mittarin lukemat.


Auringon paistaessa noinkin hienosti, on suorastaan tuskallista olla sisällä. Ajatus valoisten päivien tuhlaamisesta sisällä ahdistaa sen verran, että yritän olla ajattelematta asiaa.

Satuin törmäämään osuvaan blogikirjoitukseen, josta nappasin omaankin postaukseen otsikon: Ulos!
 Siinä kirjoittaja kertoo näppärästi, miten vähän vuodessa on aikaa tehdä sisähommia:

"Sydäntalvi on aivan liian pimeää ja kalsaa aikaa, että a) jaksaisi herätä aikaisin aamulla jos itse saa valita päivärytminsä b) viitsisi käyttää kovin monia päivän valoisista tunneista muuhun kuin ulkoiluun (paitsi jos sää on aivan kamala) ja c) viitsisi enää illan pimettyä tehdä mitään (ajattelua vaativaan) työhön viittaavaa. Toukokuusta syyskuuhun taas ei ole mitään järkeä tuhlata päiviään sisätiloissa, jollei siitä sitten oikeasti makseta hyvin (poikkeuksena muutamat kalsat, sateiset päivät). Onneksi kirjoja voi lukea puun varjossa, ja jotain yksinkertaista hommaa varten ottaa sinne läppärinkin, jos sellaista käyttää. Monet opiskelujutut vaativat kuitenkin keskittymistä rauhallisessa tilassa. Ei niille ole muuta oikeaa aikaa kuin loka-, maalis- ja huhtikuu. Kun nyt katsoo ikkunasta ulos, tuntuu selvältä ettei työkautta ole enää montaa viikkoa jäljellä. :) "


Minna N
Kaikeksi onnekseni minulla on työ, jossa voin järjestää itseni ulos lähes aina, kun siltä tuntuu. Kauniina päivinä voi mennä kuvailemaan ja ihmettelemään löytyykö luontokohteita tai kenties muuta kuvauksellista (isot valkoiset säiliöt sinistä taivasta vasten).









five fingers: parasta paljasjalkailun jälkeen
Onneksi iltaisinkin on aikaa viipyillä auringon paisteessa. Lähikalliolla voi käydä tuulettamassa varpaitaan ja samalla katsella, josko jotain kasvaisi jo.











Piueni leikki piristää päivää, joten kannattaa käydä testaamassa leikkipuiston keinut, kiipeilytelineet ja muut vekottimet :)









Nyt on kevät, otetaan kaikki irti valosta, tuoksuista ja kukkaista!