perjantai 27. toukokuuta 2011

Karhuvuoren -Räskin luontopolku

 
Sarjassamme Kotkan luontokohteet on vuorossa Karhuvuoren-Räskin luontopolku. (kartta)

Polku kiertelee samassa maastossa Karhuvuoren pururadan kanssa, mukavasti menen ristiin ja aiheuttaen pieniä suunnistuspulmia. Eksymisen vaaraa ei kuitenkaan ole, aina voi mennä purtsille ja kävellä tuttuun paikkaan :)

Luontopolku on kartan mukaan noin 4 km. Todellinen pituus vaihtelee sen mukaan, miten pahasti menee solmuun maastossa risteilevien polkujen kanssa. Reitiltä poikkeaminen on helppoa, sillä varsinainen polku on merkitty huonosti ja muita polkuja on paljon. Itsellä meni lenkin kiertämiseen noin 1h15 min leppoisalla tahdilla. Juuri sopivan mittainen pätkä työpäivän jälkeen.

Polun luonto vaihtelee mukavasti, on kosteaa, kuivaa, rehevää ja karua. Mukavia puroja, kuivia kallioita, vähän suota ja ihan tavallista paikallista metsää.
  

Koska polkukiertelee asutuksen vieressä, ihmisen jälkiä näkyy siellä täällä. Kuten tämän kuvan joulukuusi.



Keväällä luonto on ihmeellisen hienon vihreä: vihreä on vaalean kirkkaan vihreää, joka suorastaan loistaa auringonpaisteessa.  Kesällä vihreä tummuu ja kaikki tuntuu muuttuvan samansävyiseksi virheäksi.

Illan luontoääninä olivat käki, sepelkyyhky ja tiltatti. Päivän ötökkö oli hyttynen ja sen kaikki kaverit. Pysähtyä ei voinut tai tuli elävältä syödyksi :)