sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Värillä on väliä, ainakin kuulien kanssa

Aloittaessaan kuulailun, voi olla vaikea valita, minkä kuulan ottaisi.

Perinteisesti kuula valitaan koon perusteella. Usein kuulee sanottavan, että naisille alkuun 8 kg ja miehille 16 kg.

Minä kuitenkin suosittelen hieman toisenlaista lähestymistapaa: kuulan väri. Värillä on väliä, ainakin olohuoneen nurkassa. Hyvä tapa on katsoa kuulia ja kuulostella, mikä väri kutsuu kaikista eniten. Sitten vain napataan kuula matkaa ja aletaan treenata.

Jos käy niin, että värivalinta tuottaa tulokseksi vaikkapa 24 kg kuulan, tehdään niitä liikkeitä, mitä sillä pystyy tekemään ;) Minun tapauksessani liike olisi etuheilautus kahdella ja yhdellä kädellä. Alla olevassa videossa mallisuoritus. Etuheilautus kannattaa tehdä suht. raskaalla kuulalla, joten vihreä toimii vallan mainiosti.







Kevyemmällä kuulalla aloittelija voi etuheilautuksen lisäksi tutkia vaikkapa rinnallevetoa ja nostaa kuulan ylös vauhtipunnerruksella.



Talvella sininen, keväällä keltainen, kesällä vihreä ja jouluna punainen 


Muita värejä voi käyttää fiiliksen mukaan, oranssi on ihan selvä syksyn väri. Pinkki taas sopii milloin tahansa päivää piristämään. Violettia varten varmaan keksii sopivan tunnetilan?


Kevään kunniaksi vaihdoin oman siniseni keltaiseen. Uuden ystävän kanssa riittääkin puuhaa, sen verran enemmän se kuitekin painaa. Aloittelin tutustumista etuheilautuksilla ja rinnallevedoilla. Aamusella ulkoilutin sitä  sen verran, että saatiin kosketus nurmikkoon.
Posted by Picasa