keskiviikko 17. elokuuta 2011

Syyskunnossa


Loman jälkeen harjoitusten pariin palaaminen on ollut jokseenkin tuskallista. Jokaisn treenin jälkeen lihakset ovat huutaneen apua ja monta päivää on mennyt lepäillessä. Treeni tai maksimissaan kaksi on tullut tehtyä viikossa. Nyt kuitenkin alkaa helpottaa ja palautuminen on nopeampaa.

Kunto on kumma juttu. Yleensä se kasvaa, kun harjoittelee ja laskee, kun ei harjoittele. Pitkällä tähtäimellä näin käykin ja ne jotka jatkvat harrastustaan, ovat hyvässä kunnossa. Joskus kuitenkin tuntuu, että harjoittelusta huolimatta ei jaksa ja palautuminen on heikkoa. Tällöin kannattaa tarkistaa viimeaikaiset elintavat; onko syönyt, nukkunut, välttynyt henkiseltä stressiltä ja treenannut järkevästi. Liika fyysinen ja henkinen rasitus voivat viedä voimat, jolloin liikunta ei välttämättä olekaan hyvästä ja ainoastaan väsyttää. Pitää osata kuunnella itseään ja hoitaa tomumajaansa kaikella rakkaudella.

Kesän jälkeen ollaan yleensä levänneitä ja iloissaan aloitetaan taas jarrastaa. Tämä kannattaakin, innostuneena kaikki menee mukavammin. Hyvin alkanutta harrastusta kannattaa vaalia ja pitää syksyn mittaan huoli, että harjoituksiin tulee mentyä. Siten se kunto kasvaa ja tulokia tulee.

Minulle sopii hyvin, että treenit ovat joka viikko samaan aikaan. Ei tarvitse miettiä, meneekö vai eikö, menee vain. Lisäksi, jos treeni jää jostain syystä väliin, tietää, että seuraava mahdollisuus onkin jo parin päivän päästä. Rutiinit kunniaan.

Tekstin piristykseksi promovideo Kotkan Defendo-seuran kuulatunneista. Tunnit ovat avoimet kaikelle kansalle ja tällaista harjoittelua meiltä saa :)