sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Töitä on niin paljon, ettei ehdi tekemään mitään!

Kesemmällä hehkutin Ajattelun hallinnan menetelmää, joka perustuu tehtävälistojen avulla järjestyksessä pysyvissä toimissa. Kirjoitin myös, että tulokset ovat olleet lupaavia.

Viime aikoina on kuitenkin käynyt siten, että olen saanut hurjasti uutta työtä, joka ajaa avain kaiken muun ohi. Samaan aikaan vanhat työt eivät tietenkään katoa minnekään, vaan lähinnä kasautuvat jo entisten päälle. Näin ollen en ole juurikaan pystynyt pysymään missään aikatauluissa ja teen aina vain seuraavan tehtävän listalta. Ja olen äärettömän onnellinen, että minulla on ylipäätään lista, johon laittaa tekemättömät toimet :)

Ilman listaa olisin kuin työtoverini, joka jatkuvasti kertoo "töitä olevan niin paljon, ettei ehdi tekemään MITÄÄN". Tarkoittaen tällä tietenkin sitä, että työt pommittavat häntä joka kulmasta aiheuttan valtavan kiireen ja tunteen siitä, että mitäkään työ ei valmistu. On aivan mahdollista, että mikään työ ei valmistukaan. On aivan äärimmäisen tärkeä valita ne työt, jotka pitää tehdä ja antaa muiden töiden odottaa ja pitää meteliä.

Jokaisessa työviikossa on noin 40 tuntia aikaa tehdä asioita, jotka pitää tehdä. Lisäksi itselläni ainakin työmatkatkin menee töitä ajatellessa, joten työaikaa on ihan riittävästi asioiden järjestelyyn. KUN joka päivä käyttää puoli tuntia sen pohtimiseen, mikä on tärkeintä tänään, saa varmasti monta asiaa menemään eteenpäin. Tietenkin joka päivä tulee vastaan töitä, joihin olisi tartuttava heti. Ne pitää hoitaa pois, mutta heti työn valmistuttua, on palattava takaisin aiemmin keskeytyneeseen työhön. Tämä takaa sen, että päivän tavoite on mahdollista saavuttaa.

Päätä tehdä ja jatka. Helppo vinkki, joka toimii. Jatka.


Positiivisuutta aamuihin ja huonot uutiset pois mielestä!