keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Marokko on my mind

Markko on eksoottinen maa. Vietin siellä pari päivää ystäväni häiden puitteissa. Lokakuussa aurinkoa ja lämpöä riitti vielä mukavasti suomalaiseen makuun.

Casablancassa on Hassan II:n moskeija. Uskomaton paikka meren äärellä. Moskeijaan mahtuu 25 000 rukoilijaa yhtä aikaa, katto avautuu moottoritoimisesti paljastaen taivaan ja pääovi on titaania.
Kaupankäynti tapahtuu kaupungin kujilla soukeissa. Niistä voi ostaa kaikkea mahdollista vispilöistä puhelimelimiin.

Paikallinen ruoka on mausteista, mutta ei tulista. Usein syödään erilaisia pataruokia, leipää, perjantaisin couscosia, salaattia, jälkiruokana hedelmiä. Ruoka sopii hyvin suomalaiseen makuun.

Ruoka, matkamuistot ja taksilla kulkeminen ovat halpoja.

Liikenne on varsin mielenkiintoinen kokemus Suomalaiselle, mutta hyvin se sujui, kun autossa on kääntyvät etupyörät ja jarrut. Tosin tien yli ei pääse, jos jää vain odottamaan. Parasta on kävellä kadulle, kun toinen kaista on tyhjä ja odottaa, että toinenkin puoli tyhjenee. Autot väistävät. Hurjinta oli se, että ihmiset ylittivät moottoritien juoksemalla sen yli. Onneksi aaseja ei sentään näkynyt niillä. 


Reissun pääkohde oli häät kuin suoraan tuhannen ja yhden yön tarinoista! Morsiammella oli neljä eri juhlapukua, toinen toistaan hienompia ja ruokaa ja musiikkia riitti aamuun saakka. Juhlat päättyivät klo 3.30 perinteiseen harira- keittoon.

Tässä pieni pätkä häämusiikista. Ei kuitenkaa näistä häistä, mutta esimerkkinä.