perjantai 3. kesäkuuta 2011

Mielenmaisemaa Harjulla


Näkymä ikkunasta
Olen löytänyt paikan, jossa tahtoisin asua: Harjun oppimiskeskus  Ravijoella. Itse asiassa eräs ystäväni asuu siellä, joten vierailen paikanpäällä erittäin mielelläni. 

Olen asunut kaupungeissa jo kymmenen vuotta ja vieläkään en tunne oloani kotoisaksi. Pidän kyllä kaupungin tarjoamista eduista: kaupat ym lähellä, tiet aurattu aamuisin. Kuitenkin aina käydessäni "maalla", tuntuu se minusta niin normaalilta ja oikealta asuinpaikalta.

Harjun oppimiskeskukselle en kuintekaan taida voida muuttaa, minun pitäisi mennä opiskelemaan tai töihin sinne. Näillä insinöörin taidoilla ei opeteta hevostaloutta, joten ainut vaihtoehto olisi ryhtyä opiskelijaksi. Kaukaa haettu? Ehkä joskus kyllästyn näihin insinöörihommiin ... :) 


Ravijoki

Nykytekniikkaa






SALPAPOLKU 

Opiston kautta kulkee retkeilyreitti Salpapolku.

Salpapolku on 50 km pitkä, yhdensuuntainen retkeilyreitti Virolahdella ja Miehikkälässä. Polku kulkee osittain Suomen puolustus- eli Salpalinjaa mukaillen.

Reitin varrella voi tuntea Suomen sotahistorian läsnäolon tutustumalla lukuisiin korsuihin ja muihin linnoitteisiin.
Pikaisesti vilkaistuna reitti vaikuttaa mielenkiintoiselta. Vähän paikallishistoriaa ja retkeilyä samassa paketissa. Tällaisia muutaman päivän retkireittejä kiertää ihan mielellään vaikka viikonloppuisin, paikalle on helppo päästä ilman, että tarvitsee ajaa satoja kilometrejä.

Tässä eräs tarina polulta. noin 50 km matkan kävelee kyllä muutamassa päivässä ja kovin erityisiä varusteita ei tarvita, kun kyse on kuitenkin kesäisestä Etelä-Suomen metsästä. Lisäksi aina voi pyytää jotakuta tuttua hakemaan tien varresta, jos ei enää jaksa itse kävellä :)



Metsästä on hauska tähyillä, josko silmään sattuisi jotain rakenteita, kuten alla oleva "luola". Harmi vain, että taskulamppu ei sattunut mukaan, sillä bunkkereissa on pilkkopimeää ja mm kaivot voivat olla suojaamattomia.

Tämän yksilön ovella oli vielä jäätä, joten voi vain kuvitella, millaista siinä olisi ollut asua...









Kivilampaita?