perjantai 3. kesäkuuta 2011

Päiväseikkailu Kotkassa

Lähiympäristö tarjoaa usein mitä parhaimmat retkeily- ja seikkailumaastot. Täytyy vain nähdä maisema aavistuksen eri vinkkelistä kuin tavallisesti. Parastahan olisi, jos pääsisi lentämään kuten kuvan naurulikki. Ilmasta kaikki näyttäisi varmasti ihan erilaiselta ja saattaisipa löytyä joku sopukka, jossa ei ole koskaan käynyt.

Onneksi aina ei tarvitse osata lentää. Pelkkä avoin mieli riittää. Ota mallia lapsista, he löytävät kaikesta jotain uutta. 

Veneitä Sapokassa

Itsellä helatorstain retki kohdistui tuikitavalliseen Sapokkaan. Lähdin sinne kaverin kanssa, ajatuksena vain kävellä ja ihastella kaunista ulkoilmaa. Ensimmäinen muutos suunnitelmiin tuli Segelin kahvilan kohdalla. Oli aivain loistava terassisää, joten päätimme juoda kahvit ja katsella vähän ihmisiä. Aurinko lämmitti ja pyhäpäivänä ei ole mihinkään kiire. Täydellistä.

Segelistä päästyämme, tallustimme rantaa pitkin kohti Mansikkalahtea, matkalla vastaan tuli polku ja kyltti "Ruotsinsalmen tähystys- ja vartiotorni. Sinne siis. Polku kiemurteli keskellä linnunlauluja ja rehevää kevätkasvustoa.
 

Mäen päällä tosiaankin on tähystypaikka, josta näkyy koko kaupungin yli. Tämä talokylä on Katariinan kaupunginosa. Varsin idyllistä, eikö totta? 


Koska oltiin seikkailulla, poistuminen mäeltä tehtiin pusikon ja kallion kautta kiveltä kivelle hyppien. Lopulta löysimme tiemme Mansikkalahteen.  Kalliolla oli hyvä istuskella ja katsella lokkien ja lasten eloa.

Suosittelen lähiympäristöretkiä kaikille. Kiipeä kivelle tai puun oksalle, hypi kiveltä toiselle, ihmettele kasveja, heitä frisbeetä, eksy yllätyskahville terassille tai ystävän takapihalle!