sunnuntai 28. elokuuta 2011

Huoltohommia

Autoja on tapana huoltaa tietyn kilometriluvun jälkeen tai suunnilleen kerran vuodessa. Ainakin minun Nissanini käy tämän tästä pajalla, sillä tulee ajettua paljon. Tunnetusti auton ylläpito on kallista: hankintahinta, vakuutukset, polttoaineet ja huollot maksavat monta tuhatta euroa vuodessa, itselläni on tainnut mennä tänä vuonna jotain 2000€. Mutta mitäpä sitä ei autonsa eteen tekisi. Toimivalla autolla on kiva ajella :)

Kävin tänään akupunktiossa ja pohdiskelin, että onko 50€ kerrasta paljon. Onhan se jonkinmoinen raha, mutta verrattuna auton huoltoihin, ei juuri mitään. Samalla pohdiskelin "tohtorin" kanssa sitä, miten vähän ihmiset tuntuvat panostavan oman kehonsa ja mielensä huoltoon. Helposti Ajatellaan, että huoltoa ei tarvita ja jos tarvitaankin, se ei saisi maksaa mitään.

Autoon verrattuna ihmiskeho on verraton, jossain määrin se korjaa itse itsensä. Lisäksi monet huoltokeinot toden totta ovat ilmaisia. Esimerkiksi luonnossa liikkuminen, venyttely, kirjojen luku, tuttavien seura ym. Ylipäätään kaikki, mikä tuottaa iloa, tekee hyvää ruumiille ja sielulle. Näiden lisäksi kannattaa mielestäni harkita säännöllistä hierojalla tms käymistä.

Itse käyn jo mainitsemassani akupunktiossa noin kerran kuussa ja sen lisäksi olen ollut erään fysioterapeutin asiakkaana reilut kaksi vuotta. Terveydentilani on parantunut huikaisevasti tänä aikana, joten jokainen sijoitettu euro on tullut korkojen kanssa takaisin. Tämä on kuintekin vaatinut säännöllistä huoltoa kuukaudesta toiseen. Ainoastaan jatkuva työ tuottaa tulosta.

Jos huollat autoaisi, panosta sama raha itseesi! Jos et omista autoa, jää sinulle tuplasti enemmän varaa itsellesi. Miten paljon olet tänä vuonna laittanut itsesi huoltoon?